A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
TakarNet24 projekt hírei PDF Nyomtatás E-mail
2011. július 27.

FÖLDHIVATALI ADATOK ELEKTRONIKUS NON-STOP SZOLGÁLTATÓ RENDSZERE ÜGYFÉLKAPUN KERESZTÜL
logo

2011. június 22: A projekt zárórendezvénye
A szakmai érdeklõdõk, a sajtó és a nagyközönség tájékoztatására a TakarNet24 projekt zárórendezvényére 2011. június 22-én került sor a VM Színháztermében, mintegy 150 fõ részvételével. A rendezvényt Farkas Imre a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg.

A rendezvény programja
A zárókonferencián elhangzott elõadások pdf formátumban letölthetõk:

Sajtómegjelenések, média visszhang:

2011. március 16-18: GISOPEN konferencia
A "Megfelelni az új kihívásoknak" elnevezésû konferencián, amelyen a földügyi, földmérési, térinformatikai szakterület képviselõi vettek részt igen nagy számban, ismét hallhattak új információt a TakarNet24 projekt elõrehaladásáról. A FÖMI részérõl Szilvay Gergely igazgató úr elõadásában ismertette a TakarNet24 szolgáltatásait, a projekt megvalósítás helyzetét.

2011. március 7: A projekt fizikai megvalósításának határideje módosult
A projekt fizikai megvalósulásának (az utolsó projekttevékenység) legkésõbbi idõpontja 2011. június 30. (NFÜ - Pályázati közlemények)
A megvalósítás eredetelig tervezett befejezése 2010. szeptember 30-a volt. A projekt keretében azonban meg kell valósítani a központi Elektronikus Fizetéshez történõ integrációt is, amely egy másik EKOP projekt keretében készülõ rendszer a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (korábbi PMISZK) irányításával. Az Elektronikus Fizetés projekt befejezésének határidje többször módosult, jelenleg a tervezett befejezési határidõ 2011. marcius 31.

2011. január 17: A Kormányablakoknál elérhetõ a szolgáltatás
A Kormányhivalok integrált ügyfélszolgálatain, vagyis az ún. Kormányablakoknál 2011. január 17-ével kezdõdõen az állampolgároknak lehetõségük van Ügyfélkapun belépve igénybe venni a projekt keretében kialakított új rendszer, a Földhivatal Online szolgáltatásait, valós és országosan elérhetõ adatszolgáltatással, bankkártyával történõ díjfizetés mellett. A rendszer használatában segítséget nyújtanak a Kormányablakok ügyintézõi. A szolgáltatás jelenleg kizárólag a Kormányablakoknál, munkaidõben vehetõ igénybe korlátozott funkcionalitással (pl. bizonyos keresési funkciók még nem elérhetõk.) Mivel a projekt megvalósítása még folyamatban, ezért a szolgáltatás idõszakos, rövid szünetelése lehetséges, amelyrõl az ügyfélszolgálatok elõzetes értesítést kapnak.

2010. március 17-19: GISOPEN konferencia
A "Társadalom-Térinformatika-Katszer" címû konferencián a TakarNet24 projektet három elõadás is bemutatta, különbözõ szempontból.
Az elsõ elõadást a földügyi szakterület vezetõje Horváth Gábor, az FVM Földügyi és Térinformatikai Fõosztályának fõsztályvezetõje tartotta, és elõadásában a projekt a földügyi infrastruktúra fejlõdésében betöltött szerepérõl beszélt. A FÖMI részérõl Weninger Zoltán, a projekt operatív igazgatója elõadásában a TakarNet24 projekt aktuális helyzetét, a készülõ új szolgáltatásokat ismertette.

2009. március 5: A projekt nyitórendezvénye
A szakmai érdeklõdõk és a nagyközönség tájékoztatására  a projekt nyitórendezvényére 2009. március 5-én került sor az FVM színháztermében több mint száz fõ részvételével. A rendezvényt Sirman Ferenc, FVM szakállamtitkár és dr. Bálint Ákos, az NFÜ IH fõigazgatója nyitotta meg.

A rendezvény programja
A rendezvényen elhangzott elõadások pdf formátumban letölthetõk:

További információ, sajtómegjelenések

2008. november 28: Támogatási Szerzõdés aláírása
A sikeres pályázást követõen 2008. november 28-án került sor az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) részeként a FÖLDHIVATALI ADATOK ELEKTRONIKUS NON-STOP SZOLGÁLTATÓ RENDSZERE ÜGYFÉLKAPUN KERESZTÜL elnevezésû, rövid nevén TakarNet24, EKOP-1.1.3 kiemelt projekt (lásd a vonatkozó kormányhatározatot) támogatási szerzõdésének aláírására. Ezt követõen kezdõdött meg a projekt tényleges megvalósítása. A projekt eredményeként a földhivatali adatokat az állampolgárok is elérhetik elektronikusan, 0-24 órában az interneten keresztül a Kormányzati Portálon a Központi Ügyfélkapun belépve.

 
Advertisement
Advertisement

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF