Advertisement
Advertisement
Felügyelt intézmények PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 05.

A Földművelésügyi Minisztérium Földügyi Főosztálya által
felügyelt, illetve irányított dekoncentrált intézmények:

Földhivatalok

A földhivatali intézményhálózat  - 19 megyei és 1 fővárosi, valamint 118 járási (korábban körzeti) földhivatal -  feladata az ingatlan-nyilvántartás (jogi és műszaki, tulajdoni lapok és térképek) vezetése, a helyi adat- és térképtár fenntartása, abból adatszolgáltatás, a földvédelemmel és földminősítéssel, földrendezéssel összefüggő feladatok operatív végrehajtása.

ftf

A földhivatali intézményhálózat felépítése

Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI)

A földügyi szakágazathoz kapcsolódó kutatási-fejlesztési, valamint egyes operatív és ellenőrzési feladatok végrehajtásáért, illetve koordinálásáért felelõs. A FÖMI fő feladata, hogy a Földművelésügyi Minisztérium Földügyi Főosztálya és az általa felügyelt földhivatalok mûködéséhez kutatási hátteret és operatív támogatást biztosítson.

Az Intézet feladatköre a földmérési szakágazat szervezési, irányítási, szakfelügyeleti, államhatárügyi, kutatási-fejlesztési, és központi adat- és térképtár tevékenységeinek ellátása, a kozmikus geodéziai, az ûr- és légi felvételek nemzetgazdasági hasznosításának ellátására a távérzékelési, a földhivatali számítógépes rendszerek  üzemeltetéséhez támogatás nyújtása a földhivataloknak, a földügy és térképészet térinformatikai fejlesztési, valamint, a szakágazat központi minõségbiztosítási feladatainak ellátása. Munkatársai számos hazai és nemzetközi geodéziai, kartográfiai, távérzékelési, térinformatikai és űrkutatási szervezet munkájában bizottsági tagként vesznek részt.

Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.  

A nonprofit Kft. az állami kölcsönből finanszírozott digitális állami földmérési alaptérképek elkészítésének finanszírozásával kapcsolatos tevékenység, ideértve a Nemzeti Kataszteri Program végrehajtásához szükséges források elõteremtését és felhasználását, valamint az ingatlannyilvántartási rendszer térképkezelési célú továbbfejlesztésének pénzügyi támogatását. Közhasznú feladata a számítógépen kezelhető (digitális) állami földmérési alaptérképek elkészítésével összefüggõ tevékenység szervezése és bonyolítása, a térképek ingatlan-nyilvántartási célra történõ digitális átalakítása.

További információ a Főosztályról

 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK

© 2007-2019 AM FTF