A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
TakarNet szolgáltatási díjak PDF Nyomtatás E-mail
2016. április 18.

Az elektronikus dokumentumként szolgáltatott tulajdoni lap másolatok igazgatási szolgáltatási díjait az 1996. évi LXXXV. tv., valamint a számítógépes ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezés útján szolgáltatható egyes ingatlan-nyilvántartási adatok szolgáltatásáról és igazgatási szolgáltatási díjáról, valamint az ingatlan-nyilvántartási eljárás igazgatási szolgáltatási díjának megállapításáról és a díjak megfizetésének részletes szabályairól szóló 176/2009 (XII.28.) FVM rendelet és a TakarNet Szolgáltatási Szerződés Általános Szolgáltatási Feltételek "A" melléklete szabályozza.

A digitális igazolvány a TakarNet rendszerhez való hozzáférési jogosultság, vagyis a csatlakozás technikai megvalósítása, amely megfelel a 2005. évi CXXII. tv. 46. § (3) bekezdése által előírt, "azonnali érvényességvizsgálatra alkalmas, legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírás" feltételeinek.

A digitális igazolvány kétféle érvényességi időtartammal vásárolható meg, amely magában foglalja az igazolvány előállítási és fenntartási költségeit:

40 000,- Ft + ÁFA 3 éves időtartamra
70 000
,- Ft + ÁFA 6 éves időtartamra.

A fenti ár egy darab digitális igazolványra és a megjelölt érvényességi időtartamra vonatkozik. A felhasználó választása szerinti digitális igazolvány(ok) árát minden TakarNet felhasználónak - függetlenül attól, hogy jogosult-e adatdíj mentességre - meg kell fizetnie.

A digitális igazolvány a hálózathoz való hozzáférési jogosultság, vagyis a csatlakozás technikai megvalósítása. Egy digitális igazolvánnyal egy időben csak egy hozzáférés valósítható meg, így ha pl. egy intézményen belül egyszerre több ügyintéző szeretné a rendszer szolgáltatásait igénybe venni, akkor minden ügyintéző számára külön kell digitális igazolványt igényelni.

A hálózaton keresztül megvalósuló adatszolgáltatásért díjat kell fizetni. A felhasználó csak az igénybevett szolgáltatások után fizet. A szolgáltatások díját az említett jogszabályok határozzák meg. Ez alól kivételt képez az ingatlan változás figyelés szolgáltatás, mivel ennek a szolgáltatásnak a biztosításával a földhivatali intézményhálózat jogszabályi kötelezettségein túlmutató többletszolgáltatást nyújt.

Földhivatali szolgáltatás Adat/szolgáltatás díja

 1. E-hiteles tulajdoni lap másolat

 3000 Ft

 2. Térképmásolat (helyszínrajz)

 3000 Ft

 3. E-hiteles földhasználati lap másolat

 155/2009 (XI.16.) FVM rendelet szerint 
 oldalanként 800.- Ft

 4. Változásfigyelés regisztráció

1900 Ft/ingatlan/év (+Áfa)

                                                 
A felhasználót a számla egyenlegéről havonta a Lechner Nonprofit Kft. írásban tájékoztatja, amely fizetési felhívásként szolgál.

A keresési feltételek megadását követően a rendszer megjeleníti a keresési feltételeknek megfelelő ingatlanok listáját. A dokumentum szolgáltatásért a rendszer a találati listában szereplő ingatlan kiválasztását követően számláz. A számlázott tételekről a TakarNet rendszerbe belépve a Számla információ menüpont nyújt tájékoztatást.

 
Advertisement
Advertisement

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF