A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Hamarabb virágzik a parlagfû PDF Nyomtatás E-mail
2007. április 30.

A növényvédelemrõl szóló 2000. évi XXXV. tv. alapján „a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfû virágbimbó kialakulását megakadályozni és ezt az állapotot a vegetációs idõszak végéig folyamatosan fenntartani.”

A parlagfû elleni hatékony védekezés végrehajtása érdekében a parlagfûvel veszélyeztetett külterületeket az ingatlanügyi hatóság beazonosítja. Veszélyeztetettnek azon területek minõsülnek, amelyeken távérzékelés útján a korábbi vagy a tárgyévi fertõzöttség kimutatható.

A földhivatalok júliustól ellenõrzik a távérzékeléssel, bejelentéssel és helyszíni szemlén feltárt parlagfûvel fertõzött földrészleteket, és az azonosító adatokat átadják a területileg illetékes Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságai részére. Az Igazgatóság a mulasztóval szemben növényvédelmi bírság kiszabásáról intézkedik. A parlagfû fertõzés mértékétõl függõen akár közérdekû védekezés is elrendelhetõ, aminek költségét a (növényvédelmi bírsággal együtt) a földhasználónak kell megfizetnie. A bírság legmagasabb összege ötmillió forint is lehet.

 
 
< Előző   Következő >

Advertisement
Advertisement

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF