A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Küldetésnyilatkozat PDF Nyomtatás E-mail

A földügyi szakigazgatás a gazdasági élet, a mezőgazdaság és hitelforgalom alapjának  egyik legnagyobb összetevőjével, a termőfölddel és az ingatlanokkal kapcsolatos, az ország teljes közigazgatási területére kiterjedő  komplex állami adathalmazt egységesen kezeli. Célja a tulajdonhoz, az egészséges környezethez való jog, a vállalkozás és a gazdasági verseny szabadságához való jog érvényesülésének támogatása, a természetes és mesterséges tereptárgyak hiteles nyilvántartása az egységes és közhiteles ingatlan-nyilvántartási és tér-adat infrastruktúra biztosítása révén.

A földügyi szakigazgatást a Földművelésügyi Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztálya felügyeli, szakigazgatási intézményei a korábbi megyei, illetve körzeti földhivatalok és a Földmérési és Távérzékelési Intézet. A földhivatali intézményrendszer 2011-2017 között funkcionálisan átalakult és a kormányhivatalokba, illetve járási hivatalokba integrálódott. A Földművelésügyi Minisztérium, azon belül a  Földügyi és Térinformatikai Főosztály szakmai irányító és ellenőrző szerepe nem változott.

Az intézményhálózat küldetése:

" Hatékonyan és sikeresen működő intézménnyé válni, amely garantálja az ingatlanokhoz fűződő, geo-referenciákkal azonosított jogokat a biztonságos ingatlanforgalom támogatása érdekében, egyúttal infrastruktúrát és szolgáltatásokat biztosít gazdasági, környezeti és társadalmi célokra. "

A földhivatali intézményhálózat stratégiai jövőképe:

" Az ingatlanforgalmat mindenki számára biztonságossá, egységessé, elérhetővé és egyszerűbbé tenni. "

 
Advertisement
Advertisement

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF