Advertisement
Advertisement
Aktuális
A szakértő szemével
MePAR frissítése PDF Nyomtatás E-mail
2013. április 18.

Az Európai Unió és hazánk jogszabályai a földterülethez kapcsolódó támogatások vonatkozásában kötelezõ jelleggel elõírják egy azonosító rendszer szükségességét, valamint annak folyamatos üzemeltetését. Hazánkban ez az azonosító, hivatkozási- és területi információs rendszer a Mezõgazdasági Parcella Azonosító Rendszer (MePAR).
A MePAR folyamatos üzemeltetése a programszerû felújításokkal, ügyfél által és hivatalból indított felülvizsgálatokkal biztosított. A programszerû felújítások évente az ország területének mintegy negyedrészét fedik le, mely területen a felülvizsgálat új, a MePAR térképi hátterét adó légifelvételek (ortofotók) alapján történik. 2012-ben a programszerû felújítások Gyõr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy megyék területét érintették. A felülvizsgált adatok a 2013. évi egységes kérelembenyújtás adatrendszerébe kerültek átvezetésre, a kérelmek elektronikus benyújtását még április folyamán  megkezdhetik a gazdálkodók.

mepar

A MePAR-ról bõvebb tájékoztatást a http://www.mepar.hu/ oldalon talál. A honlap térképi böngészõ funkciója légifelvételek alapján segítséget nyújt a mezõgazdasági táblák és a táblákat tartalmazó fizikai blokkok beazonosításához. A tájékozódást topográfiai térképek és az ingatlan-nyilvántartás kivonata segíti. A MePAR-ral kapcsolatos ügyekrõl felvilágosítást kérhet a + 36-80 50 40 30-as ingyenesen hívható telefonszámon.

 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement

Változásfigyelés

Ki van itt?

Jelenleg 3 vendég online
Advertisement
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK

© 2007-2019 AM FTF