A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Aktuális
A szakértő szemével
Földhivatal Online mindenkinek! PDF Nyomtatás E-mail
2011. június 02.

A TakarNet24 projekt eredményeképpen megvalósult a földügyi szakigazgatás új, korszerû adatszolgáltatási rendszere, amely biztosítja a leggyakrabban igényelt földügyi adatok széles körû elérhetõségét. Mostanáig ezek az elektronikus szolgáltatások csak a regisztrált TakarNet felhasználók (bankok, önkormányzatok, ügyvédek, közjegyzõk, közintézmények stb.) számára voltak elérhetõk.
A Földhivatal Online már elérhetõ az interneten keresztül, akár otthonról is, a szolgáltatások igénybevételéhez mindössze Ügyfélkapu regisztráció szükséges. Lépjen be a Földhivatal Online rendszerbe:

fh

A szolgáltatások díjfizetés ellenében (interneten keresztül bankkártyás elektronikus fizetéssel) vehetõk igénybe.

  • Tulajdoni lap elsõ része (havonta 20 db ingyenes)
  • E-hiteles tulajdoni lap másolat (teljes, szemle)
  • Térképmásolat (nem hitelesített)

Az E-hiteles, vagyis elektronikusan hiteles tulajdoni lap másolat olyan elektronikus okirat, amelyen szerepel a szolgáltató hitelesítõ záradéka (tanúsítvány) és a szolgáltató fokozott biztonságú elektronikus aláírásával hitelesíti és elhelyezi rajta idõbélyegzõjét. Az e-hiteles okirat bizonyító erejû, de nem minõsül közokiratnak. A szolgáltató a tanúsítványával és intézményi elektronikus aláírásával azt igazolja, hogy az e-hiteles okirat az ingatlan-nyilvántartási adatbázisból származik, és tartalma az idõbélyegzõ által jelzett idõpontban megegyezett az ingatlan-nyilvántartási adatbázisban elektronikus formában rögzített hatályos adatokkal. Kinyomtatva, papír formátumban nem minõsül hiteles, bizonyító erejû dokumentumnak, csak elektronikus formában rendelkezik bizonyító erõvel.

A díjak a vonatkozó jogszabályokban, rendeletben rögzített, jelenleg is alkalmazott igazgatási szolgáltatási díjak.

Földhivatali szolgáltatás Adat/szolgáltatás díja

 1. E-hiteles tulajdoni lap másolat

 3000 Ft

 2. Térképmásolat (helyszínrajz)

 3000 Ft

A projekt  alapvetõ célja volt a szolgáltatások 0-24 órában történõ elérhetõségének biztosítása, valamint, hogy az elektronikus földhivatali szolgáltatásokat, vagyis a Földhivatal Online-t magánszemélyek is igénybe tudják venni közvetlenül az interneten keresztül a kormányzati portál  központi ügyfélkapu regisztrációjával.  
A felületek kialakítása során törekedtünk a könnyen átlátható és egyszerû használatra. Az ingatlan azonosítása természetesen helyrajzi szám alapján a leggyorsabb, de a térképi és az ingatlan címe szerinti keresés is megoldott. A cím alapján történõ keresés esetleg több ingatlanra is eredményes, ezek a képernyõn listázásra kerülnek.
Az ügyfél korábbi lekérdezéseinek megtekintése és újbóli letöltése bizonyos idõkorláton belül ingyenes. Ezen kívül havonta 20 db ingatlan tulajdoni lapjának elsõ része ingyenesen tekinthetõ meg.

Aki már rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, a Földhivatali Portálról belépve automatikusan igénybe veheti a Földhivatal Online szolgáltatásait. Ehhez nincs szükség újabb regisztrációra vagy díj megfizetésére.

Aki még nem rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, annak elõször regisztrálnia kell. Ez díjmentesen, személyesen megtehetõ bármelyik okmányirodában vagy kormányablaknál. A kormányablakoknál 2011. január 17-e óta a kihelyezett ügyfélterminálokon is igénybe vehetõ a szolgáltatás, természetesen ügyfélkapu regisztrációval. 

A rendszer használatát megismerheti a Földhivatal Online DEMO változatának segítségével, amely további részletes tudnivalókkal is szolgál, valamint tartalmazza a Felhasználói Kézikönyvet.

Ha további segítségre van szüksége a rendszer használatával kapcsolatban, esetleg kérdése van,
keresse Ügyfélszolgálatunkat:

FÖMI Call Center: 06-1-460-1310

Telefon: 460-4079, 460-4078, 460-4077         E-mail: info@takarnet.hu 

Az év második felében a szolgáltatások tovább bõvülnek egy ingyenesen igénybe vehetõ térképi keresõvel, és a rendszeren keresztül szerzõdést is lehet majd kötni a változásfigyelõ szolgáltatásra.

További részletes információ a TakarNet24 projektrõl

t
 
< Előző   Következő >

Advertisement
Advertisement

Változásfigyelés

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Ki van itt?

Jelenleg 5 vendég online

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF