A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Tulajdoni lap másolat PDF Nyomtatás E-mail
2013. április 07.

Az ingatlan-nyilvántartási tulajdoni lapról hiteles másolat adható ki (és elektronikus dokumentumként hiteles és nem hiteles másolatok szolgáltathatók az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvényben meghatározottak szerint). Tulajdoni lap másolatot csak a járási (korábban körzeti) földhivatalok adnak ki!

  •  Hiteles másolat a biztonsági elemekkel (biztonsági papír, pecsétcímke, átpántoló címke) felszerelt és a földhivatal által záradékolt és hitelesített másolat.

A tulajdoni lapról igényelhetõ másolatok típusai:

  • szemle (csak a fennálló bejegyzéseket tartalmazza),
  • teljes (valamennyi bejegyzést - fennállót és töröltet is - tartalmazza).

A tulajdoni lap másolat kérelemre szolgáltatható.  A kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmezõ nevét, anyja nevét, születési helyét és idejét. A kötelezõen kitöltendõ kérelem nyomtatványok itt tölthetõk le. A földhivatal a kérelemben szereplõ adatokat a személyazonosság igazolására szolgáló okmányból ellenõrzi.

A hatósági és egyéb (pl. pénzintézeti, hagyatéki) eljárásokhoz jellemzõen szemle másolat szükséges. A tulajdoni lapba való betekintés csak ingatlan fekvése szerinti illetékes járási (korábban körzeti) földhivatalban vehetõ igénybe.

Igazgatási szolgáltatási díjak

A hiteles tulajdoni lap másolat díjára, a személyes és tárgyi mentességekre vonatkozó szabályokat az 1996. évi LXXXV. tv. tartalmazza. 2010 január 1-ét követõen a

  • hiteles tulajdoni lap másolatért fizetendõ igazgatási szolgáltatási díj 6250.- Ft

A tulajdoni lap másolat kiadására csak akkor kerülhet sor, ha a díj befizetése megtörtént.

A díjat az illetékes földhivatalnál a kérelem elõterjesztésével egyidejûleg a pénztárba történõ készpénzbefizetéssel, vagy amennyiben a földhivatal hivatali helyiségében erre lehetõség van, az eljárás megindításával egyidejûleg bankkártyával, vagy a megyei földhivatal elõirányzat-felhasználási keret számlája javára történõ készpénz-átutalási megbízással (csekken), illetve átutalási megbízással lehet megfizetni. Utóbbi két esetben a befizetést igazolni kell!

A díjat annak kell megfizetnie, aki a tulajdonilap másolat szolgáltatását kéri.

Hiteles tulajdoni lap másolatot az ország bármely ingatlanáról az ország bármely földhivatala szolgáltathat a földhivatalok országos rendszere a TakarNet rendszer felhasználásával.

Tulajdoni lap tartalma
Hiteles tulajdoni lap biztonsági elemei

 
Advertisement
Advertisement

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF