A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Földhivatal Online PDF Nyomtatás E-mail
2011. május 30.

A földügyi szakigazgatás célja az ingatlanforgalom mindenki számára biztonságossá, egységessé, elérhetõvé és egyszerûbbé tétele. Ennek gyakorlati megvalósítása érdekében a Földmérési és Távérzékelési Intézet a VM Földügyi Fõosztályának hatékony közremûködésével és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával sikeresen pályázott a Digitális Földhivatal koncepció elsõ szakaszát megvalósító „FÖLDHIVATALI ADATOK ELEKTRONIKUS NON-STOP SZOLGÁLTATÓ RENDSZERE ÜGYFÉLKAPUN KERESZTÜL” elnevezésû projektre (rövid neve: TakarNet24), amelyet a kormány az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programja (EKOP) kiemelt projektjei közé választotta.

fh

A projekt a földhivatali adatok szélesebb körû, elektronikus elérhetõségének biztosítását tûzte ki célul, hogy az adatokat az állampolgárok az interneten keresztül 0-24 órában közvetlenül is elérhessék. A fejlesztés eredményeképpen elkészült a földügyi szakigazgatás új elektronikus adatszolgáltatási rendszere, a FÖLDHIVATAL ONLINE. A rendszer használatával az ügyfelek a Kormányzati Portál Központi Ügyfélkapuján, pontosabban ügyfélkapu regisztrációval bármikor, bárhonnan közhiteles információt kaphatnak az ingatlanok nyilvántartási adatairól, az adatokban bekövetkezett változásokról. 

A TAKARNET24 projekt a nevében hordozza a kialakításra került új alkalmazás egyik legfontosabb tulajdonságát, hogy az üzembe helyezett új szoftver és hardver architektúra már biztosítani tudja a jelenlegi ügyfelek és a jövõben csatlakozók részére a földügyi elektronikus adatszolgáltatások „non-stop” elérhetõségét. A szolgáltatás idõbeli elérhetõségének és funkcionalitásának kiterjesztésén túl kiemelt cél volt a földhivatali adatszolgáltatások biztosítása a Központi Ügyfélkapun belépõ felhasználók, vagyis elsõsorban a magánszemélyek részére. 

Az ügyfélkapun keresztül elérhetõ földhivatali rendszer, az ún. Földhivatal Online szolgáltatásai:

  • e-hiteles tulajdoni lap másolat lekérdezése (szemle, teljes),
  • térképmásolat lekérdezése

díjfizetés ellenében (interneten keresztül bankkártyás elektronikus fizetés) vehetők igénybe. A díjak a vonatkozó jogszabályokban, rendeletben rögzített, jelenleg is alkalmazott igazgatási szolgáltatási díjak.

Az ügyfél korábbi lekérdezéseinek megtekintése és újbóli letöltése bizonyos idõkorláton belül ingyenes. Ezen kívül havonta 20 db ingatlan tulajdoni lapjának elsõ oldala ingyenesen tekinthetõ meg.

Aki már rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, a Földhivatali Portálról belépve automatikusan igénybe veheti a Földhivatal Online szolgáltatásait. Ehhez nincs szükség újabb regisztrációra vagy díj megfizetésére.

Aki még nem rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, annak elõször regisztrálnia kell. Ez díjmentesen, személyesen megtehetõ bármelyik okmányirodában vagy kormányablaknál

A földügyi szakterület a projekt eredményeképpen egy újabb, jelentõs lépéssel járult hozzá a közigazgatási szolgáltatások elektronikussá és széles körben elérhetõvé tételéhez, ezzel támogatva a kormányzati törekvéseket.

A rendszer használatát megismerheti a Földhivatal Online DEMO változatának segítségével, amely további részletes tudnivalókkal is szolgál.

Ha további segítségre van szüksége a rendszer használatával kapcsolatban, esetleg kérdése van, keresse Ügyfélszolgálatunkat:

 FÖMI call center: 06-1-460-1310

Telefon: 460-4079, 460-4078, 460-4077         E-mail: info@takarnet.hu 

t
 
Advertisement
Advertisement

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF