A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Aktuális
A szakértő szemével
PCC Magyar Elnöksége PDF Nyomtatás E-mail
2011. január 14.

Jelenleg Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségi teendõit, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar földügyi igazgatásra is nagyobb figyelemmel tekint az európai szakmai közösség.

Magyarország uniós elnökségéhez kapcsolódóan a Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi Fõosztálya a földügyi intézményhálózat nevében 2010. decemberében Brüsszelben a belga kollégáktól átvette az Európai Unió Állandó Kataszteri Bizottságának (PCC) elnökségét és az ezzel járó feladatokat. Ez a földügyi szakterület számára lehetõséget kínál eredményeinek, tapasztalatainak széleskörû bemutatására, ugyanakkor biztosítja az Európai Unióban elterjedt, jól és hatékonyan mûködõ szakmai megoldások, illetve uniós törekvések megismerését a hazai közönség és a döntéshozók számára.

A párbeszéd és eszmecsere legjelentõsebb fóruma a magyar elnökség által Budapesten megrendezésre kerülõ konferencia és plenáris ülés lesz 2011. június 9-10-én. Az EU Állandó Kataszteri Bizottságának – amelynek rövid neve Eurocadastre – munkájában az uniós tagállamokon kívül megfigyelõként részt vesznek tagságra váró és egyéb európai országok is. A Bizottság fontos célkitûzése a kapcsolatépítés, a tapasztalatcsere és a mintaértékû gyakorlati megoldások megismertetése, a tagországok földügyi/kataszteri szervezetei és az EU intézményei közötti kapcsolatrendszer erõsítése, valamint a határokon átnyúló közös célok megvalósítása.

Hír a PCC ülésrõl az EU Magyar Elnökség hivatalos honlapján...

 
< Előző   Következő >

Advertisement
Advertisement

Változásfigyelés

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Ki van itt?

Jelenleg 86 vendég online

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF