Advertisement
Advertisement
Térképek PDF Nyomtatás E-mail
2007. június 18.

Az ország területét vagy azon belül nagyobb területi egységeket, teljes településeket ábrázoló térképek is igényelhetõk. A szolgáltatás díjköteles, a díj függ az igényelt térképek típusától, nagyságától stb., illetve bizonyos esetekben lehetőség van egyedi megállapodásra is.

A Nemzeti Kataszteri Programban elkészült digitális földmérési alaptérképek

két csoportra oszthatók:

  • az MSZ 7772-1:1997 szabvány és a DAT szabályzat elõírásai szerint elkészült adatbázis, mely tartalmazza a település teljes közigazgatási területének geometriai és attribútum adatait;
  • a 21/1995. (VI. 29.) FM rendeletben meghatározott rétegkiosztásnak megfelelõ vektoros digitális földmérési alaptérkép, amely tartalmazza a település teljes, illetve fekvésenkénti geometriai adatait, ez ehhez tartozó azonosítókkal (feliratok).

Az NKP keretében elkészült digitális térképek vezetéséért a területileg illetékes körzeti földhivatalok felelõsek. Az állampolgárok, szervezetek számára az igényelt földrészletet tartalmazó térképmásolatok kiadását, földmérési munkák elvégzéséhez szükséges állami alapadatok szolgáltatását - az érvényben lévõ jogszabálynak megfelelõen - a körzeti földhivatalok teljesítik, függetlenül a földmérési alaptérkép digitális formájától.

Az alábbi esetekben az adatszolgáltatás teljesítéséhez adatfelhasználási szerzõdés megkötése szükséges az NKP Kht-val:

  • A térinformatikai rendszerekben geometriai, illetve más (pl. tervezési) célú - a település teljes, illetve valamely fekvésének teljes területét érintõ - felhasználás esetén.
  • Több települést érintõ - általában nyomvonalhoz kötõdõ - térképi adatok igénye esetén.
  • Csökkentett pontosságú, és/vagy szûkített adattartalmú digitális térképi adatok igénylése esetén.

Az adatigénylést az NKP Kht.-nál kell kezdeményezni, megjelölve az adatok felhasználásának célját, valamint a pontosságra, illetve tartalomra vonatkozó igényt. További információhoz kattintson.

Vissza

A FÖMI által szolgáltatott országos térképek

A FÖMI az ország teljes területére vonatkozóan szolgáltat különbözõ tartalmú és méretarányú térképeket digitálisan és papíron. A FÖMI térképkínálata – e térképek a tervezési és nyilvántartási munkák kiváló alapanyagai:

 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK

© 2007-2019 AM FTF