Advertisement
Advertisement
GYIK PDF Nyomtatás E-mail

Gyakran ismételt kérdések

1. Mi az a GYIK?
A GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) oldalon megtalálja a válaszokat az oldal alapvető működésével kapcsolatos kérdésekre.

2. Hogyan írhatok e-mailt a szerkesztõknek?
Kattintson a portál minden oldalán, alul látható Kapcsolat linkre, majd a megjelenő oldalon az E-mail a szerkesztőknek szövegre kattintva az Ön által használt levelezõprogram segítségével írhat elektronikus levelet a szerkesztõségnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy sikertelen lehet az üzenetküldés bizonyos, az interneten díjmentesen regisztrálható postafiókokból!

3. Milyen felbontásban és milyen böngészõővel érdemes nézni a portált?
A Földhivatali Portált 1024x768-as felbontásra optimalizáltuk. Természetesen megjelenítését minden felbontásra és böngészőre is alkalmassá tettük.

4. Mi a Földhivatali Portál feladata?
A Földhivatali Portál a földhivatali intézményhálózat országos honlapja. Alapfilozófiája megfelel Kormányprogramban meghirdetett feladatoknak és céloknak: az információs társadalommá alakulás elősegítése és a szolgáltató jellegű államigazgatás kialakítása.
Emellett fontos célunk a földügyi szakigazgatás küldetésének teljesítése, vagyis hatékony és sikeresen működő intézménnyé válni, és
"Az ingatlanforgalmat mindenki számára biztonságossá, egységessé, elérhetővé és egyszerűbbé tenni."
Ennek megfelelően:
- információt szolgáltat az állampolgárok részére,
- segíti a közigazgatás és az állampolgárok közötti kommunikációt.

5. Van-e a megyei földhivataloknak saját honlapja?
Minden megyei és a fővárosi földhivatal saját honlappal is rendelkezik, amelyek a Földhivatali Portálon keresztül érhetők el a Megyei Földhivatalok menüpont alatt. A listából kiválasztható a keresett földhivatal honlapja, amelyen a földhivatalhoz kapcsolódó helyi információk találhatók. Minden földhivatal saját maga végzi a honlapja karbantartását.

6. Hogyan tudom kinyomtatni a Portálon megjelenõ cikkeket?
A Portálon szereplő írások címével egy sorban, a jobb felső sarokban három ikon található: PDF, Nyomtatás, E-mail.
  • A PDF ikonra kattintva a cikk PDF formátumban, Acrobat Reader-ben jelenik meg, amelyből a nyomtatás egyszerűen elvégezhető.
  • A Nyomtatás ikonra kattintva egy külön ablakban, nyomtatható formában jelenik meg a szöveg. Ezen ablak jobb felső sarkában ismételten a Nyomtatás ikonra kattintva indítható el a nyomtatás.
  • Az E-mail ikonra kattintással a cikket e-mailben továbbküldhetjük egy ismerősünknek.
7. Mit tartalmaz a Jogszabályok menüpont?
A Jogszabályok menüpontban találhatóak azok a törvények, rendeletek, határozatok, amelyek a földhivatali intézményhálózat feladat- és hatáskörével kapcsolatosak. A joganyagok feltöltése folyamatos, a legfontosabbak teljes jogszabályi szövegét letölthetõ formátumban is elérhetővé tesszük.
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK

© 2007-2019 AM FTF