A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
english
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Aktuális
A szakértő szemével
Hamarabb virágzik a parlagfû PDF Nyomtatás E-mail
2007. április 30.

A növényvédelemrõl szóló 2000. évi XXXV. tv. alapján „a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfû virágbimbó kialakulását megakadályozni és ezt az állapotot a vegetációs idõszak végéig folyamatosan fenntartani.”

A parlagfû elleni hatékony védekezés végrehajtása érdekében a parlagfûvel veszélyeztetett külterületeket az ingatlanügyi hatóság beazonosítja. Veszélyeztetettnek azon területek minõsülnek, amelyeken távérzékelés útján a korábbi vagy a tárgyévi fertõzöttség kimutatható.

A földhivatalok júliustól ellenõrzik a távérzékeléssel, bejelentéssel és helyszíni szemlén feltárt parlagfûvel fertõzött földrészleteket, és az azonosító adatokat átadják a területileg illetékes Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságai részére. Az Igazgatóság a mulasztóval szemben növényvédelmi bírság kiszabásáról intézkedik. A parlagfû fertõzés mértékétõl függõen akár közérdekû védekezés is elrendelhetõ, aminek költségét a (növényvédelmi bírsággal együtt) a földhasználónak kell megfizetnie. A bírság legmagasabb összege ötmillió forint is lehet.

 
 
< Előző   Következő >

Advertisement
Advertisement

Változásfigyelés

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Ki van itt?

Jelenleg 141 vendég online

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF