Advertisement
Advertisement
A termőföld nemzeti vagyonunk PDF Nyomtatás E-mail
2012. június 15.

Magyarország legfontosabb természeti erőforrása és legjelentősebb nemzeti vagyona a termőföld. A szerző részletesen bemutatja a hazai talajadottságokat, a földárak megyei, kistérségi alakulását, valamint feltárja a földminősítés és földértékelés elméleti kérdéseit, rámutat ezek értelmezésében bekövetkező változásokra. A válság elõtt több helyen kialakult árbuborék néhány esetben már leereszteni látszik, ugyanakkor – alátámasztva a széles körben elterjedt vélekedést – a termőföldek folyamatos áremelkedési tendenciája országos léptékben (kisebb lokális kilengésektől eltekintve) töretlen.
Az európai viszonylatban is kiváló minőségû termőföld-készleteink ára (értéke) folyamatosan növekszik, a moratórium feloldása – 2014 – után a termőföld-vagyon értéke akár megduplázódhat.
Mindezekbõl következik: a figyelemfelkeltés, a termõfölddel kapcsolatos feladatok (az osztatlan közös tulajdon rendezése, a Nemzeti Földalapból a családi gazdaságok megerõsítése; a birtokrendezés) ésszerû, következetes, mielõbbi lebonyolítása.

A teljes tanulmány letölthetõ pdf formátumban:
A termõföld, mint legfontosabb természeti erõforrás és legjelentõsebb nemzeti vagyon Magyarországon

 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK

© 2007-2019 AM FTF